-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce8
-
Celkový čas35 minut
Každý rok na Vánoce připravujeme marokánky, které milujeme už od dětství a tak se na ně vždycky opravdu těšíme.
Vláčné a rychlé marokánky jsou výborné sladké placičky s kandovaným ovocem, ořechy, medem a čokoládou. Marokánky můžete připravit jakkoliv velké, my je máme raději menší.
Suroviny – Vláčné a rychlé marokánky
- Nesolené arašídy
- Kandované ovoce
- Kandovaná pomerančová kůra
- Máslo
- Med
- Cukr
- Smetana ke šlehání
- Hladká mouka
- Čokoládová poleva
Postup přípravy – marokánky
- V hrnci rozehřejeme smetanu společně s cukrem, přidáme med, máslo a povaříme na hustou konzistenci.
- Poté přidáme hladkou mouku, povaříme na hustou kaši a přidáme zbylé suroviny.
- Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a lžící na něj nanášíme hromádky, které rozetřeme na slabou placku.
- Marokánky pečeme v předehřáté troubě při 180°C 10-15 minut.
- Vychladlé marokánky zespodu namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Vláčné a rychlé marokánky
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review